Ankara İvedik Ahşap Piknik Masası İmalatı

Her geçen gün artan inşaat çalışmaları yeni yeni binalarla şehirlerin dolduğunu daha da gözler önüne seriyor. Hemen hemen her yeri kaplayan beton binalar büyük şehirlerde yaşayan pek çok kişinin doğa ile buluşmasını ne yazık ki engelliyor. Hal böyle olunca da pek çok doğasever doğada daha fazla zaman geçirmek ve şehrin gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak için ormanlık alanlarda piknik yapmaya gidiyor.

Özellikle bahar ayının gelip doğanın uyanmasıyla beraber pek çok kişi piknik yapmak için adeta ormanlara, park veya bahçelere akın ediyorlar. Her ne kadar doğada piknik yapmanın tadı eşsiz olsa da oturacak bir yer bulmak çoğu zaman sıkıntı olabiliyor. İşte bizde tam bu nedenden dolayı pek çok kişinin piknik zevkini daha iyi hale getirebilmek için çeşitli ahşap piknik masası ürünleri üretmeye devam ediyoruz.

Pek çok park ve bahçede görebileceğiniz bu piknik masaları sayesinde ailenizle ya da arkadaşlarınızla bir kafede oturup sohbet ediyormuş gibi piknik yapabilirsiniz. Ürünlerimizin doğa ile bir bütün içerisinde olabilmesi adına ahşap kullanımını daha uygun bularak piknik masalarımızı oluşturuyoruz.

Piknik Masası Nedir?

Pek çok masa çeşidi bulunuyor. Bunlardan biri de piknik masasıdır. Aslında piknik masası kullanımı genel olarak yaygın olmadığı için pek çok kişinin aklına bile gelmiyor. Piknik masasını kısa bir şekilde açıklamak gerekirse dikdörtgen şeklinde uzun ve karşılıklı oturma kısımları bulunan bir masa diye tanımlayabiliriz. Piknik masalarının genelde bulunduğu yerler orman, park ve bahçeler olduğu için çevreye yani konsepte uygun olarak ahşaptan yapılır.

Piknik Masasında Boyut

Genel olarak piknik masalarının net bir boyutu yoktur. Bunun nedeni ise bir piknik için o ortama kaç kişinin geleceğinin önceden bilinmemesidir. Buna bağlı olarak piknik masaları karşılıklı olarak ikişer toplamda dört kişinin oturacağı şekilde planlanır. Aslında bizde piknik masalarımızı oluştururken bu mantığı baz alıyoruz.

Mekânda birden fazla piknik masası olacağı için pikniğe gelenler masaları birleştirerek uzun piknik masalarının kendileri çok kısa süre içerisinde oluşturabilirler. Aynı zaman piknik masaları sabit bir alana monte olmadığı için çok kolay bir şekilde oldukça kısa sürede masaları bir araya getirebilmeniz mümkündür.

Ahşabın Piknik Masasındaki Yeri

Ahşap, oldukça eski yıllardan beri insanların neredeyse her alanda kullandığı malzemelerin başında geliyor. Özellikle dekorasyon ve mobilya ürünleri üretiminde ahşabın yeri ve önemi asla yadsınamaz. Bu nedenle pek çok mobilya üreticisi ahşaptan vazgeçemiyor. Bizde piknik masalarımızın üretiminde olduğu gibi daha pek çok konuda ahşabı kullanıyoruz. Özellikle ürettiğimiz piknik masalarında ahşaptan vazgeçmemiz mümkün bir durum değildir.

Bunun nedeni ise biz, her ürünümüzü o ürünün bağlı olduğu konsepte uygun olarak oluşturmaya büyük bir özen gösteriyoruz. Aynı zamanda doğada ve açık havada bulunması gereken bir ürünü elbette doğadan bir malzemeyle hazırlamamız gerekiyor. Bu bilincin farkında olan bir üretici olarak piknik masalarımızda ahşabı daima kullanıyoruz.

Ahşabın Kullanıldığı Yerler

Ahşap her ne kadar günümüzde daha az kullanılan bir ürün olsa da geçmişte hemen her şeyde ahşabın izlerini görmek mümkündür.

Ahşabın kullanıldığı başlıca alanlar şunlardır:

  • Mobilya yapımı

  • Ev yapımı

  • Kapı yapımı

  • Mutfak ürünleri yapımı

  • Parke yapımı

  • Gemi ve tekne yapımı

Bu ve bunun gibi daha pek çok yerde kullanılan ahşabı, biz üretici firma olarak pek çok alanda kullanmaya devam ediyoruz. Kullandığımız ürünlerden biri olan piknik masalarımızı en kullanılabilir ve konforlu olacak şekilde tasarlıyoruz.

Farklı ölçü ve tasarımlardaki piknik masalarımızı incelemek için hemen https://www.durupark.com.tr/gazebo-pergole-piknik-masasi bağlantısına tıklayın.