Kamelya Modelleri En Uygun Fiyatlara

Kamelya dış mekanlarda boş zaman geçirmek, bazı hobileri yapmak, serinlemek ya da güneşlenmek için yapılan ahşap veya demir ürünler ile üretilen bir yapıdır. Kamelyalar basit yapıdadır fakat farklı amaçlar için kullanışlı ürünlerdir.

Kameriye ya da çardak olarak ta isimlendirilmektedir. Kamelya kurulumu yapılırken uygulama yapılacak alanın şekline göre şekil verilebilmektedir. Alanın şekline göre kare, dikdörtgen, sekizgen ya da benzer farklı şekillerde üretilebilmektedir. Kamelyaların üstleri aşırı güneşten, yağıştan, ağaçlardan dökülen dallardan korunmak için kapalı yapılmaktadır.

Yanları ise tamamen kapalı değildir. Yanlarda giriş için bir kapı alanı bırakılır ve diğer kenarlar çit şeklinde çevrilir. Kamelyaların tüm dış kenarları açık olacak şekilde de oluşturulabilir. Kamelyaların iç alanında ise ahşaptan ya da demirden oturma alanları oluşturulur. İsteğe bağlı olarak masa yapılması da mümkündür. Sitemizde en güzel kamelya modelleri detaylıca tanıtılmaktadır.

Kamelyaların Kullanım Alanları

Kamelyalar insanlar için açık havada vakit geçirme alanlarıdır. Bu alanlarda sadece oturularak vakit bile geçirilebilir. Kitap okuma, piknik yapma, küçük toplantılar yapma işlemleri içinde kullanılıyor.

Genel olarak kamelya kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Ev, villa, apartman bahçeleri,
  • Bağ evi, hobi bahçesi,
  • Belediyelere ait ya da özel kullanıma ait parklar,
  • Site oyun alanları ve bahçeleri,
  • Piknik alanları,
  • İşyeri bahçeleri gibi birçok alanda kamelya kullanılır.

Kamelya kullanım alanı neresi olursa olsun güneşten korunmayı sağlar, dinlenmek için alanlar oluşturur, kısa keyif anları için kullanılır ya da açık havada yemek yemek için kullanılabilir.

Kamelyaların Genel Özellikleri

İyi bir kamelya kurulduğu alan için uyumlu ve estetik bir yapıda olmalıdır. Kurulacak alan ve ihtiyaca yönelik kamelya projeleri geliştirilmelidir. Alana uygun olmayan bir kamelya kurulumu kullanışlı olmaz. Firma olarak en güzel kamelya modelleri ile alanınıza en uygun kamelya kurulumunu sağlıyoruz. Kamelya kullanılacağı alanın iklim koşullarına göre seçilmeli ve dayanıklı malzemeden üretilmelidir.

Güvenlik ayrıntıları düşünülerek tasarlanmalıdır. Etrafında korkuluk bulunmalıdır. Ayağın takılacağı ve düşmelere sebep olacak çıkıntılar olmamalıdır. Montaj için kullanılan vida gibi aparatlar yaralayıcı şekilde bırakılmamalıdır. Kamelyada aydınlatma ya da farklı işler için yapılan elektriksel bağlantılar güvenli bir şekilde yapılmalıdır. Yetkisiz kişilerin kurcalamasına engel olacak şekilde tasarlanmalıdır.

Kamelyalar Dayanıklı Malzemeden Üretilmelidir

Kamelyalar açık alan kullanımına göre tasarlandığı için dayanıklı ürünlerden yapılmaktadır. Kullanılacağı ortam ve iklim şartları değerlendirilerek kamelya malzemesi belirlenmektedir. Kamelyalarda en çok ahşap malzeme tercih edilmektedir. Ahşap olarak ise en yaygın olarak çam ağacı kullanılmaktadır. Çam ağacı emprenyeli olduğundan dolayı zamanla çürüme, kurtlanma ve böceklenmeye karşı dayanıklıdır.

Ahşap kamelyalara gerekli koruyucu yüzey işlemi yapıldığında uzun yıllar güvenle kullanılıyor. En çok tercih edilen kamelya rengi beyazdır. Bu kamelyalar ise metal yapıda olduğundan düzenli aralıklarla boyanarak sağlamlığı ve taze görünümü korunabilir. Metal kamelyalarda istenilen renge boyama imkanı da bulunmaktadır. En güzel kamelya modelleri ile müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz.

Kamelya Bakımı İhmal Edilmemeli

Kamelya bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Bakımı yapılmayan bir kamelya kullanım ömrünü kısa sürede dolduracaktır. Bakımlar kamelyanın renk, boya ve üretim malzemesine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Özellikle emprenye edilen ürünlerle üretilmiş olan kamelyalar boya gerektirmez ve bakım ihtiyacı olmaz. Emprenye etmek ahşaba kimyasal koruyucu ürünlerin emdirilerek dayanıklılığının arttırılması işleminin adıdır.

Bu ürünler çürümeye ve böceklenmeye karşı dayanıklıdır. Sadece güneş ışığı, soğuk ve sıcak değişimleri renk solması yapacaktır. Renk solması için gerek duyulduğunda boyama işlemi yapılmalıdır. Bu sayede uzun yıllar dayanıklı ve bakımlı olarak kullanılması mümkündür.

Kamelya Fiyatları

Ankara İvedik'te bulunan fabrikamızda her bütçeye uygun kaliteli malzemelerle üretim yapılmaktadır. Firmamızdan fiyat teklifi almadan kamelya yaptırmayın diyoruz. Ürünlerimizin kalitesine ve işçiliğimize güveniyoruz. 

Kamelya modellerimizi incelemek için hemen https://www.durupark.com.tr/gazebo  bağlantısına tıklayın!