Bahçenizi düzenlemek eğlenceli bir iş olabilir, özellikle hava koşulları aleyhinize olsa bile dışarıda olmayı seven biriyseniz. Belki de bunu yapmanın bir yolu bahçenize bir kamelya yaptırmaktır. Bu gölgeli yapı, dışarıda temiz hava almak ve etrafı seyretmek istiyorsanız ideal bir yer olacaktır.

Ahşap kamelyalar kamusal park alanlarında daha çok kullanılmaktadır, ancak çok yönlü oldukları için bahçenize de harika bir katkı sağlarlar.


Kamelya ile Şık Bir Görünüm Elde Etmek

Kamelya (Gazebo), bahçenize güzel bir alan eklemek için mükemmel bir son dokunuş. Peyzaj çalışmalarınızın odak noktası olurken aynı zamanda bahçenizin harika bir görüntüsünü elde edebilirsiniz. Kardan korunmak ve serin bir sonbahar akşamının esintisinin tadını çıkarmak için kamelya sahibi olmanın pek de bir anlamı yok. Sıcak yaz günlerinde güneşten korunmak, mis gibi bir havada dinlenmek, rahatlamak kamelya sahibi olmak için bir neden. 

Kamelyaların Bakımı

Kamelyanızın çekici görünmesini sağlamak için iç ve dış bakıma ihtiyacı vardır. Kamelyanızın düzgün bakımı dikkat etmeniz gereken şeylerden bazıları şunlardır:

•             Yapıyı etkileyebilecek istenmeyen ve zararlı bitkilerin etrafında büyümesine izin verilmemelidir.

•             Mikroskobik düzeyde hasara neden olabilecek küf ve küf oluşumuna izin verilmemelidir.

Bu tür sorunlar nedeniyle, kamelyanızı diri tutmak ve çabuk yıpranmasını önlemek için düzenli onarım ve bakım önemlidir.

Kamelyanızı Doğru Şekilde Korumak

Arka bahçenize bir kamelya yaptırmaya karar verdiğinizde, onu düzgün durumda tutmak için bazı önlemleri almalısınız.

Odaklanmanız gereken en önemli şeylerden bazıları şunlardır:

  • Kamelyanızı her yıl düzenli bir bakım kontrolünden geçirin - Her şeyin düzgün olduğundan emin olmak için en az yılda bir kez kamelyanızda kapsamlı bir inceleme yapmanız gerekir. Eklem yerlerindeki vidalarını sıkın, gevşek görünen vidaları sökün ve yapının varsa hasarlı kısımlarını değiştirin. Çok dikkat edilmesi gereken şey ise, zarar görmüş veya yontulmuş ahşabın cilayı tehlikeye atması. Cilası yapılamayan bölgeler çürümeye yol açar.

  • Çevresindeki yabani otların büyümesini kontrol edin - kamelya, çevresinde üç ila on metre temizlenmiş alan olmalıdır. Tüm istenmeyen bitkilerin, dikenli dikenlerin, sarmaşıkların, tırmanan asmaların ve yengeç otu gibi yabani otların bu alandan temizlendiğinden emin olmanız gerekir. Bunun sebebinin iki yönlü olduğunu söyleyebiliriz. Bir yandan çardağı, bitkilerin büyüdükçe vereceği ciddi zarardan koruyacak ve ikinci olarak, dinlenme yerinize ulaşmak için bu bitkileri ve çalıları çiğnemeniz gerekmeyecek.

  • Farklı bir görünüm için boya kullanmak – kamelyanıza daha parlak bir görünüm vermek için ve boya kullanmak istiyorsanız kesinlikle kötü bir fikir değil. Bununla birlikte, sanatsal bir resim söz konusu olduğunda kamelyanızı en az üç ila beş yıl içinde yeniden boyamayı unutmamalısınız.

  • Çatının sağlam olduğundan emin olun - herhangi bir çatı, rüzgârdan düşen dallardan veya fırtınalardan zarar görebilir, bu nedenle çatınızı en az altı ayda bir incelemelisiniz. Tahliye borularınızın doğru yöne baktığından emin olun, su oluklarının uygun durumda olmasını sağlayın.

  • Küflerden uzak tutun - kamelyanız vinil veya kanvastan yapılmışsa, küften uzak durmak bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Küf veya küften kurtulmak hayal ettiğiniz kadar zor değil. Bunu yapmanın kolay bir yolu, ağartıcı, sıvı çamaşır deterjanı ve sıcak sudan oluşan bir karışım yapmak işinize yarayabilir. Yüzeyleri iyice silmeden önce bu karışımı iyice yedirmeye bırakın. Sonra yere su püskürtün. Su ile seyreltilmiş ağartıcı temizlik malzemeleri kullanmak kamelyanıza hiçbir şekilde zarar vermez, bu nedenle kimyasal temizleyicilere daha iyi bir alternatiftir.

Bu rutin bakım, kamelyanızı mümkün olan en iyi şekilde kullanmak için gereklidir. Bahçeniz her zaman muhteşem görünecek ve kamelyanız size gür yeşillikler arasında ömür boyu rahatlık sağlayacaktır.

Size uygun kamelyalar için, tüm Türkiye’ye hizmet veren Ankara İvedik’te bulunan fabrikamıza uğrayın veya web sitemiz üzerinden bize ulaşın. Size yardım etmeyi çok isteriz!