Açık havada (dış mekan) spor yapmanın, kapalı bir spor salonunda spor yapmaya göre daha iyi olmasının nedenlerini 10 maddede sizler için bir araya getirdik.

1. Kan basıncını düşürür ve stresi azaltır

Araştırmalar, dışarıda fiziksel aktivitenin bir kişinin kan basıncını ve kalp atış hızını düşürdüğünü göstermiştir. Sonuç olarak, dışarıda egzersiz, iç mekandaki benzer egzersizlere göre daha az yorucu hissettirir ve bu da sizi maksimum performansınıza ulaştırır. Açık havada spor yapın, kendinizin sınırlarını zorlayın ve kişisel rekorunuzu kırmaya devam edin!

2. Uykusuzluğa yardımcı olur

Dışarıda egzersiz yaptığınızda, uykusuzluğun hafifletilmesine yardımcı olan temiz hava alırsınız. Düzenli egzersiz ve temiz hava hızlı uykuya dalmanıza ve uyku kalitenizi artırmanıza yardımcı olur!

3. Güneş

Dışarıda spor yaparken güneş ışığının faydalarından da yararlanabilirsiniz. Temiz dış hava ve doğal ışık insanı canlandırır, zihin ve beden için daha fazla enerji sağlar. Güneş ışığı ihtiyacımız olan D vitaminini sağlar, spor sırasında bronzlaşır ve güneş moralinizi yükseltir! Güneş ışığı ayrıca kaslarda enerji üretimini ve dokulardaki oksidasyonu artırır.

Dışarıda egzersiz yaparken, aşırı güneş ışığından kaynaklanan su kaybı ve güneş yanığı gibi olası zararları dikkate alın. Bu yüzden açık havada spor yaparken koruyucu güneş kremi ve sıvı almayı unutmayın!

4. Ücretsiz

Açık havada egzersizler genellikle tamamen ücretsizdir, çünkü açık havada egzersiz parkları, spor yolları, merdivenler ve diğer egzersiz yerleri genellikle herkese açıktır ve ücretsizdir. Açık havada egzersiz yapmak cüzdanınız için iyidir!

5. Zamandan ve doğadan tasarruf sağlar

Çevreniz hakkında yaratıcı bir şekilde düşünün ve örneğin yakındaki bir koşu parkurunda, yokuşta veya merdivenlerde yoğun bir egzersiz seansı düzenleyin. Eğitim yerleri genellikle düşündüğünüzden daha yakındır! Arabanızı spor alanına götürmenize gerek olmadığından, yakındaki yerleri kullanmak sadece zamandan değil, doğal kaynaklardan da tasarruf sağlar.

6. Normal sporunuzdaki çeşitlilik

Rutini boz! İç mekanda yapacak olduğunuz antrenmanınızı dışarıda gerçekleştirin ve dışarıda yapılması kolay vücut ağırlığı egzersizleri gibi hareketleri dahil edin. Vücut ağırlığı egzersizlerinin çoğu çoklu eklem hareketleridir ve bu nedenle süper etkilidir! Bir vücut ağırlığı sporu özellikle koordinasyonunuzu, dengenizi ve hareketliliğinizi artıracaktır.

7. Yeni bir şey deneme şansı

Egzersizinizi yeni bir seviyeye taşıyın, yeni bir şeyler deneyin! Standart sporunuza yeni birşeyler eklemek veya tamamen yeni bir rutin oluşturmak için yeni spor fırsatlarından yararlanın. Parkur veya sokak egzersizi gibi aktiviteleri denediniz mi? Sporunuzu farklı, daha etkili ve canlandırıcı hale getirin!

8. Düzenli eğitim ortamınızı değiştirin

Havasız ve karanlık spor salonunu geride bırakın ve egzersizinizi açık havada taze ve aydınlık bir ortamda yapın; bir açık hava egzersizinin birçok avantajından yararlanın. Şehirlerdeki park alanları çok sayıda egzersiz mekanı sunar. Yürüyüş parkurları boyunca egzersiz parkları, spor alanları, merdivenler ve egzersiz alanları, egzersizinizi çeşitlendirmek ve yeni egzersiz yerleri keşfetmek için bir dizi fırsat sunar.

9. Birlikte spor yapma şansı 

Spor parkları ve parkurları gibi çoğu açık hava egzersiz sahası herkese ücretsiz olarak açıktır. Bu, sizinle aynı spor salonuna gitmeyen en yakın ve en sevdiklerinizle birlikte spor yapmanızı ve egzersiz yaparak zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Dahası, açık havada spor yapmak, sporunuzu yaparken yeni insanlarla tanışmak için mükemmel bir fırsattır!

10. Daha iyi bir ruh hali

Sonuç olarak, açık havada egzersiz neşe, esenlik ve daha iyi bir ruh hali getirerek tüm vücuda fayda sağlar!

Panolu veya panosuz dış mekanlara ilişkin fitness aletleri modelleri (çeşitleri) için aşağıdaki başlıklara tıklayarak bilgi alabilirsiniz.


Dış Mekan Fitness (Spor) Aletleri

Dış Mekan Panolu Fitness (Spor) Aletleri