Açık alan (park) fitness spor aletleri, Türk insanının egzersizlerini artırmaları ve günümüz hareketsiz yaşam tarzıyla mücadele etmelerinde önemli bir rol oynuyor. Özellikle çocuklar arasında son yıllarda yüksek düzeyde obezite mevcutken, Açık alan fitness ekipmanlarının tanıtımı aileleri aktif hale getirmenin eğlenceli bir yolunu sunuyor.

Bir ebeveyn olarak egzersize dahil olmak sadece çocuğunuza iyi alışkanlıklar kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda kendi formunuzu da geliştirirsiniz. Bugünlerde çoğumuz fiziksel aktivitenin vücudumuz üzerindeki olumlu etkilerinin farkındayız - gücümüzü, dengemizi ve esnekliğimizi geliştirmek gibi. Açık alan egzersiz ekipmanları bunlara sosyal entegrasyon, erişilebilirlik ve gelişmiş bilişsel beceriler dahil olmak üzere birçok daha geniş fayda sağlayabilir.

Açık hava fitness parkları hızla insanlar için doğal, nesiller arası buluşma noktaları haline geldiğinden, topluma büyük bir sosyal fayda sağlayabilir. Bunun nedeni bu alanların erişilebilir olmaları, parkların genellikle her saat kullanılabilir olması ve kullanıcıların uygun olduğu her an ücretsiz bir antrenmana erişmesine izin vermesidir.

Fiziksel egzersizin diyabet, kardiyovasküler hastalık, kas-iskelet sistemi hastalıkları ve kanser gibi birçok hastalığı önlemeye ve kontrol etmeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle bireysel veya grup dersler alarak doğa sporlarından yararlanabilirsiniz. Açık havada bisiklete binme, koşma, parkta veya ormanda yürüyüş, yoga, zumba gibi birçok aktiviteyi yapabilirsiniz. Neyi seçerseniz seçin, açık hava sporlarının faydalarını yakında hissedeceksiniz.


Açık alanlarda (parklarda) fitness spor aletleriyle spor yapmanın 10 faydasını sizlerle paylaşacağız. Hem çocuklar için, hem de yetişkinler için faydası oldukça fazladır.

1. İyi Bir Psikoloji İçin Fayda Sağlar

Günü genellikle içeride, evde, işte ve okulda geçiririz. Bu yüzden her birimizin temiz hava dolu güneşin altında vakit geçirmesi gerekiyor. Egzersiz, serotoninde (yorgun, sıkılgan hal) artışa neden olur. Serotonin, mükemmel bir ruh hali hormonudur. Bu hormon bizi sakin ve iç huzuru korur ve iyi uyumanızı sağlayarak genel durumumuzu iyileştirmeye yardımcı olur.

2. Güneşin Olumlu Etkileri İçin Etkisi Vardır

Doğa sporları aslında güneşli günlerde yapılan sporları ifade eder. Güneşli bir yerde, vücudu D vitamini üretmeye teşvik edecek ve böylece kemik sisteminin sağlığı için gerekli olan tuz, kalsiyum ve fosforu daha iyi emmeye yardımcı olacaktır. Bu işlemin kemik dokusunun güçlendirilmesi ve iskelet sisteminde meydana gelen birçok hastalık (özellikle osteoporoz) üzerinde tedavi edici ve önleyici etkileri vardır. Ayrıca dolaylı olarak ciddi yaralanma ve eklem iltihabı olasılığını azaltarak onları daha esnek hale getirir.

3. Sağlıklı Yağ Yakımı için Önemlidir.

Dışarıda tekrarlayan egzersiz, alet kullanımı ve serbest fiziksel aktivite kalori tüketimini ve yağ yakımını artırabilir. Doğa, insan vücudunu sürekli olarak yeni ve beklenmedik şeylere zorlayan engebeli ve engebeli arazilerden oluşur. Özellikle profesyonel bir antrenör gözetiminde egzersiz yaptığınızda, yağ kütlesinde önemli bir azalma gözlemleyebilir. Daha fazla enerji tüketebilirsiniz.

Örneğin, dışarıda koşmak, sıradan bir koşu bandındaki gibi hızı kontrol etmese de, doğal zemin ve rüzgarın tepki kuvvetinin kombinasyonu, bir koşu bandından daha fazla direnç sağlar. Bu, kaçınılmaz olarak kalori harcamasına artışa yol açar ve böylece kardiyovasküler eğitimi iyileştirir.

4. Uyku Düzeni Sağlanır.

Bazı çocuklar diğerlerinden daha güçlü olabilir ve bir okul günü boyunca tüm fazla enerjiyi yakma fırsatına sahip olmayabilir. Bazı dış mekan spor ekipmanlarında biraz enerji kullanırlarsa, bu enerjiyi harcadıktan sonra kendilerini evlerinde daha rahat hissedeceklerdir.

5. Motor Beceriler Gelişir

Okullarda kullanılan birçok dış mekan fitness ekipmanının çalışması için işbirliği veya iletişim gerekir. Bu, çocukların sınıf dışında bile sözlü İngilizce ve iletişim becerilerini geliştirmeleri için harika bir yoldur.

6.  İletişim Becerileri Artar

Çocuklar hafta içinde okulda spor yapmaya başlarlarsa, hafta sonları da spor yapmaya daha istekli olabilirler. Bu, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek için çok uygundur ve hatta bazı fitness meraklıları için uygun bir hobi haline gelebilir!

7. Konsantrasyon Açısından Fayda

Uzun ve yoğun bir kavrama kursu şüphesiz çocukları yorgun hissettirecek ve konsantrasyonunu yitirecektir. Tekrar sınıfa odaklanmaya hazır olmaları için bazı dış mekan (açık alan) fitness aletleri hakkında hızlıca bilgi edinin.

8. Zihinsel Sağlık Açısından Önemlidir.

Bazı öğrenciler için okula gitmek zor bir dönem olabilir. Egzersiz, stresle mücadele etmenin ve negatif enerjiyi serbest bırakmanın etkili bir yoludur ve çocuğunuzun kendini daha rahat hissetmesini sağlar. Dışarıda yapıldığında bu etki daha da belirgin olacaktır. Çünkü güneş ruh halimize harika bir his getirecektir!

9. Enerji Seviyesinin Artması

Doğal olarak nefes alma fırsatı duygusal olarak size fayda sağlar. Parkta, plajda veya dağlarda egzersiz yapmak sizi motive edecek. Çünkü açık havada her zaman farklı manzaralar, yeni insanlar, hiç görülmemiş yerler gibi yeni alanlar vardır. Fiziksel egzersiz sırasında sıkılma eğiliminde olanlar için, çok çeşitli açık hava egzersizleri mükemmel bir çözümdür.

10. Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı

Çocukları spora katılmaya teşvik etmek, sadece fitness aletlerini kullanmak bile onların sağlıklı ve değerli rekabet gücü oluşturmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca rekabet gücü yüksek çocukların bazı spor becerilerini öğrenmelerine yardımcı olabilir.

Kamu kurumları! Belediyeler! site yöneticileri! ve bahçesi olanlar! egzersiz için uygun fiyatlı, yüksek kaliteli fitnes aletleri mi arıyorsunuz?
DURUPARK, dış mekanlar için panolu fitness aletleri panosuz fitness aletleri gibi ayrı egzersiz istasyonları ile mükemmel ortamı oluşturmanıza yardımcı olabilir, en iyi spor ekipmanlarını bulmak için şimdi web sitemizdeki ürün yelpazemize göz atabilirsiniz. Ayrıca firmamızdan fitness aletleriyle ilgili fiyat teklifi istemekten çekinmeyin. Hatta hemen şimdi Teklif İste!


Açık alan spor aletleriyle spor yapma ile ilgili aşağıdaki yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

→ Açık havada spor yapmanın kapalı bir salonuna göre daha iyi olmasının 10 nedeni

→ Parklardaki fitness aletleri: Sporu teşvik etmek